DAISY-formatet er kort og godt fantastisk

Det er helt tydelig at mange har glede av DAISY-bøker. I MediaLTs "åpne" spørreundersøkelse delte 77 personer sine erfaringer med avspilling, funksjoner osv. Rapporten er nå ferdig.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 02.11.2006

Da MediaLT inviterte til en åpen spørreundersøkelse om DAISY, var jeg nokså usikker på om det var mulig å få inn svar, om det ville være spredning i alder, om mennesker med forskjellige leseproblemer vile dele sine erfaringer osv. Det kom inn 77 svar, og selv føler jeg at jeg har lært mye av å gå gjennom disse svarene.

Hovedkonklusjonen er nokså klar: "DAISY er et flott format for digitale lydbøker". I denne spørreundersøkelsen ble det lagt liten vekt på fulltekst. Bøker som inneholder bilder og tekst er imidlertid også svært aktuelle, og i denne sammenheng har det blitt gjennomført andre brukerundersøkelser i prosjektet "Brukererfaring med fulltekst DAISY".

Selv om DAISY-bøker fungerer bra går det frem av undersøkelsen at ting kan gjøres bedre. Det ser f.eks. fremdeles ut til at det er behov for opplæring og informasjon!

Du kan lese rapporten her:
Rapport fra åpen spørreundersøkelse om DAISY

Nyhetsarkiv