CD'er med fritt innhold

MediaLT kan nå tilby tre CD'er med fritt innhold: Dataspill, ulike programmer, bilder, lyd, video, fotoalbum, litteratur, aktuelle linker m.m.

Skrevet av: Magne Lunde - 01.07.2005

I samarbeid med helseforetaket Helse Fonna kan nå MediaLT tilby tre CD'er med fritt innhold. Selve innholdet på CD'ene er gratis, og CD'ene spres til selvkost: 150, norske kroner. dette dekker produksjonskostnadene og arbeidet med å spre CD'ene.

Einar Hansen i Helse Fonna har i flere år arbeidet med å samle fritt materiale. I UPS-prosjektet har han samarbeidet med MediaLT om å systematisere dette materialet og samle det på tre CD'er.

CD 1 har tittelen IKT-nettvei for funksjonshemmede, og inneholder litteratur om funksjonshemmede og IT, en oversikt over aktuelle linker på området og en innføring i IKT-hjelpemidler.

På CD nummer 2 er det samlet ca 100 gratis spill. Videre inneholder også CD'en flere elektroniske fotoalbum, som er laget i Microsoft powerpoint.

 

Bilde: Forside av CD2.

I UPS-prosjektet har brukere, foresatte og fagfolk ønsket seg en samling med gratis bilder, lyd og video. På CD 3 har vi laget en slik samling; med blant annet ca. 5000 bilder.

en del av innholdet på CD'ene ligger også på den felles nodiske nettsiden om underholdning og funksjonshemmede: spillehula. Her kan dette innholdet lastes ned gratis. Siden det vil ta veldig lang tid å laste ned mye av det materialet som ligger på spillehula, har det kommet ønsker om at dette materialet også måtte tilbys på CD. Nå er altså CD'ene klare, og kan bestilles hos MediaLT.

Nyhetsarkiv