Brukertesting av pilot for stemmestyring av yr.no: Vinn et gavekort verdi 1000 kr

Vil du være med å teste en pilot for stemmestyring av værmeldingstjenesten yr.no? Dette håper vi er nyttig for alle som strever med å bruke tastatur eller mus, og for andre funksjonshemmede brukere. Vi skal trekke ut fem heldig vinnere av et gavekort verdi 1000 kr.

Skrevet av: - 14.06.2011

Bruk av PC-en har blitt en forutsetning for å leve et selvstendig liv. Forholdene må legges til rette for at flest mulig skal kunne bruke ny teknologi, også mennesker som har problemer med å benytte tradisjonelle brukergrensesnitt. Bruk av tale er særlig interessant i denne sammenhengen. En pilot for stemmestyring av den nettbaserte værmeldingstjenesten yr.no er utviklet i samarbeid med det svenske selskapet Veridict. Dette er et resultat av SMUDI prosjektet (Stemmestyring i multimodal dialog) som støttes av forskningsprogrammet Verdikt i norges forskningsråd.

Hvordan fungerer den? Bare still et enkelt spørsmål til PC-en "Hvordan blir været i Oslo, fredag kveld", og svaret leses opp for deg.  Du kan også bruke mus eller tastaturet til å søke etter og lese en værmelding på vanlig måte. Systemet kan brukes sammen med andre hjelpemidler, skjermlesere, og skjermforstørrer.

Brukertestingen starter i juni og skal forsette utover høsten. Vi trenger å vite hva slags datatekniske hjelpemidler du benytter. Hvis dette er interessant for deg, ta kontakt på:

telefon 21 53 80 10  eller e-post: info@medialt.no

Nyhetsarkiv