Alle digger promping!

Kanonsmell, promper som brenner hull i buksa og sender små gutter ut i verdensrommet – og tilbake igjen. Det må jo fenge både store og små!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 25.04.2014

Henning i teateret med et headset på hodet

"Dette var gøy", sier sju år gamle Henning. Mamma og han har tatt turen fra Tromsø for å få med seg Doktor Proktors prompepulver. "Når vi endelig kan få synstolket teater bare måtte vi ta turen til Oslo. Jeg håper vi kommer i gang nordpå også, veldig, veldig snart", legger mor til.

Arbeidet med synstolking er krevende for oss i MediaLT. Desverre har synshemmede i Norge et elendig tilbud sammenliknet med alle andre land det er naturlig å sammenlikne med. Likevel blir all jobben meningsfull når vi får så hyggelige tilbakemeldinger som fra Henning, og selv om finansiering av synstolking fortsatt er helt håpløst gir vi oss ikke! Det er strålende at Nationalteateret går i bresjen! Jeg må rett og slett si "tusen takk". I tillegg til synstolkingen kan jeg heller ikke la være å skryte litt av personalet på teateret: Det føltes så utrolig hyggelig å komme dit!

Doktor Proktors prompepulver var en helt ordinær forestilling. Synshemmede får ekstra beskrivelser ved å bruke en app på telefonen. Det fungerte helt perfekt, og så vidt jeg klarte å få med meg var det ingen som hadde tekniske problemer.

Selv hadde jeg med Markus på 12. Han synes kanskje stykket var litt barnslig, men promping er det lett å smile litt av. Fattern koste seg i alle fall veldig og lo både titt og ofte. Det eneste dumme med et synstolket stykke er at du som blind skjønner hvor ufattelig mye flott kultur vi går glipp av. Jeg får skikkelig lyst til å gå på teater igjen, og håper neste synstolkede forestilling settes opp fortere enn svint!

På veien ut spør jeg Henning om han likte synstolkingen: "ÅÅÅ ja!"

Nyhetsarkiv