Maria

Fullt navn: Maria Lund

Maria bor i Oslo, er 17 år og går siste året på videregående. Den høyre armen hennes måtte amputeres pga. kreft. Hun kan ikke bruke protese. Maria har en del vondt i venstrearmen fordi den blir overbelastet når hun skriver og bruker musa. Hun har slitt med senebetennelse siden ungdomsskolen. Etter at hun mistet den ene armen har problemet med senebetennelse blitt verre.

Maria er ei glad og trivelig jente med ekstremt mange venner. Hun er aktiv på ulike sosiale internett-medier, men også glad i å være sammen med folk i den virkelige verden! Alle jentene i klassen er mye sammen også etter skoletid. De har en egen Facebook gruppe – og den er veldig aktiv!

Maria traff Oliver da hun var på Radiumhospitalet. De har holdt sammen siden, selv om han bor i Fagernes. Oliver og Maria treffes i helgene og har mye kontakt på MSN. Er det noe galt med PCen til Maria trår Oliver til! Han er selvlært, men vil studere informatikk når han er ferdig med videregående.

Interesser: venner, film, musikk og veteranbiler

Bruk av PC

Maria er en dyktig PC bruker. Hun tok Datakortet i 1. klasse på videregående. Hun vil gjerne bruke talestyring for å avlaste armen og for å jobbe mer effektivt.

  • Facebook, Messenger, Twitter
  • Word, Excel og PowerPoint (skolearbeid)
  • Søke etter info. på nettet, f.eks. etter veteranbil-stoff
  • Synke iPod’en med iTunes