Månen har skrudd på seg

07. april

Blind lærer på skolen Bygging av hus Elever fra barneskolen Balanseringskonkurranse Balanseringskonkurranse

Mye er annerledes i Bhutan. Da vi var ute i kveld sa Are: "Rart med månen, den står liksom 90 grader feil". Stjernehimmelen er også helt fantastisk.

Arbeidet med ikt senteret går etter planen. Maskin etter maskin utstyres med office, jaws, Magic, Norman antivirus osv. Strømmen går innimellom, men UPSene fungerer bra bortsett fra på serveren.

Priser

Det er ikke mye å kjøpe i Khaling. Mat og drikke, litt klær og div. nips er vel det man får tak i. Men dersom man ikke lures fordi man er turist er det billig. Et priseksempel:

  • 6 x Druk 1100 (sterkøl på 0,65 flasker)
  • 3 poser potetgull (nokså små)
  • 1 flaske vann
  • Pris: 260 multron (ca. 40 nkr).

Pusten er ikke noe stort problem, men...

Vi spiser frokost og lunsj i basaren hos en kristen restauranteier. Opp til bassaren er det en bratt bakke. Det merkes at Khaling ligger høyt (2500 m), men alt i dag føltes det bedre. Frokosten kan vi selv bestille. Vi har vanligvis tatt toast, syltetøy og ost. Til lunsj har det gjerne vært suppe eller ris med tilbehør.

Glefsende hundebeist med fråde om munnen

Som beskrevet før er det masse hunder i Bhutan. Når vi går ut av internatet og runder hushjørnet er det en fin tisseplass (om kvelden). Vi skvatt som bare det første gangen vi rundet hjørnet, for der stod det flere sinte hunder (utenfor et gjerde). Mandag tenkte Morten at han skulle sjekke hvor tøffe bikjene var. Han gjødde og knurret tilbake. Etter ca. 10 s snudde hunden med halen mellom beina. Så de er vel ikke så tøffe, da.