Karl

Fullt navn: Karl Knudsen

Karl er 70 år. Han jobber 50% som vaktmester i borettslaget der han har bodd i 49 år. Karl tar seg nesten alltid en dram før frokost, for magen trenger det sier han. Karl ble født med en stiv langfinger. Han amputerte den da han var 24 fordi han alltid fikk fingeren i øyet når han barberte seg. Karl har vært gift med Petra i 53 år og de har 8 barn og 22 barnebarn.

Karl har sterk dysleksi. Han har blitt tatt for å være dum helt fra tidlig i skoleårene. Fortsatt er han nok litt flau over hvor dårlig han leser, og kona hjelper han med brevskriving og annet papirarbeid. For 10 år siden møtte Karl tilfeldigvis en maler som hørte på lydbok mens han jobbet. Maleren fortalte at han elsket bøker, men pga. dysleksi klarte han ikke å lese selv. For første gang fortalte Karl en annen voksen om sine problemer, og maleren fikk Karl til å melde seg inn i dysleksiforbundet. Etter mye om og men klarte Petra å få Karl til å være med på kurs i dysleksiforbundet. Dette ga Karl et helt annet selvbilde, og som 70 åring har han det bedre enn noen gang før i livet.

Interesser: slektforskning, skyting, jakt og fiske

Bruk av PC

Karl bruker nesten ikke PC. Han har fått tilbud om kurs fra dysleksiforbundet og har lyst til å prøve seg. Han tror PC kan være veldig nyttig i forb. med slektforskning. Karl tror han vil bruke PC til:

  • Finne en kirkebok og lese i denne (scannet)
  • Epost
  • Sjekke værmeldingen på yr.no
  • Bruke programvare for å sette opp slektstre
  • Skrive brev