Flyplasshotellet i Delhi

17. april

Den mest vanlige taxien i byen Butikker Qutub tårnet 5 etasjer opp med ulik byggemåte for hver etasje. Rundt tårner er vers fra koranen skrevet inn. Guiden vår var overbevist om at Morten var høyere enn tårnet! Lotus templet Et nydelig byggverk i perfekt skumring Trafikkaos


Se og hør et videoklipp fra denne delen av turen

Hotellverten i Paro kjørte oss til flyplassen. Han fortalte at vi var de andre norske gjestene han hadde hatt på hotellet sitt. Kjøringen ville han absolutt ikke ha noe for.

Ny flytid

Rinsin Pam ba oss sjekke flytiden dagen før. Det gjorde vi ikke. Vi skulle ha gjort det, for da kunne vi ha sovet et par timer ekstra. Druk air hadde nemlig endret flytiden. Virker som de gjør dette dersom det dukker opp en stor turistgruppe. Flyselskapet eier hele 2 fly.

Flyturen

Når vi først satt på flyet skulle det vise seg at turen ble flott. Vi fløy over skydekket, og dermed fikk vi se hele Himalaya kjeden, inkl. verdens høyeste fjell.

Serveringen på turen var også helt topp: 2 måltider, brus, sukkertøy, ...

Delhi

Vi tok en taxi til flyplass-hotellet. Der hadde vi reservert rom, men både Are og jeg var ordentlig sugne på litt god standard. Vi oppgraderte derfor rommene til en bedre standard (kostet vel en hundrings eller to).

Rommet var helt OK. Aircondition var et must, for temperaturen ute var 32 grader.

Etter en kort pause på rommet skulle gutta på byen. Vi tok på kort tøy og satte oss i hotellets bil - med sjåfør, selvsagt. Vi satset på en tre timers tur der vi fikk se Lotus-templet og noen andre severdigheter.

Traffikk

Det er rart å kjøre bil i Delhi. Det tutes over alt og absolutt hele tiden.

Noen kjører i riktige felt, andre svinger litt hit og dit. Tror ikke akkurat det er enkelt å kjøre her uten trening.

Midt i traffikken dukker det plutselig opp en ku. Kuene vi så var både reine og velfødte, faktisk.

Driks

I India var det et ekstremt mas etter drikkepenger. Kofferten ble tatt fra deg og båret til rommet: bærerne ventet helt til det vanket penger. Det var rett og slett stilen.

I et område med ruiner og et gammelt, høyt tårn (husker ikke navnet akkurat nå) ble vi tilbudt guiding. Mannen var fæl til å prate, men selvsagt visste han mer om stedet enn oss. Han knipset bilder og sto i. Da vi hadde brukt ham i 20 min. var det klart for drikkepenger. Vi tenkte først på 200 rupi. Vi tenkte så vi skulle være snille, og gi ham 400. Det var han absolutt ikke fornøyd med. 600 skulle han ha. Som sammenlikning kostet taxi-turen fra flyplassen til hotellet 150 rupi. Turen tok 20 min, men kanskje burde vi ha gitt sjåføren 1000 i driks:-).

Varmt på rommet

Pga. en ekstrem traffikk-kork brukte vi lang tid til hotellet. Bilene sto rett og slett bom fast! Tutingen var så intens at det etter hvert skranglet i hodet. 2 timer etter skjemaet ankom vi hotellet.

For en restaurant

Vi gikk til hotellets restaurant. Der hadde de hverken kjøtt eller alkohol. Vi kjøpte en slags saus med kokte grønnsaker. Det var OK, og nan-brødet smakte bra. Men vi hadde nesten begynnt å drømme om en iskald pils og god indisk kylling, så det ble litt skuffende med denne restauranten.

Varmt på rommet

Aircondition anlegget ble skrudd av når man gikk fra rommet. Det var derfor fryktelig varmt. Problemet med å sette på masse kjøling var at det bråket mer enn nok til at det var vanskelig å sove. Søvnen kom etter hvert, men fredag var det opp kl. 05.00 lokal tid.